Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Liberty Challenge Or Dangers of Liberal Democracy/Ismeginimas Laisve, Arba Neliberaliosios Demokratijos Pavojai (Report)" by Coactivity # eBook PDF Kindle ePub Free

Liberty Challenge Or Dangers of Liberal Democracy/Ismeginimas Laisve, Arba Neliberaliosios Demokratijos Pavojai (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Liberty Challenge Or Dangers of Liberal Democracy/Ismeginimas Laisve, Arba Neliberaliosios Demokratijos Pavojai (Report)
  • Author : Coactivity
  • Release Date : January 01, 2009
  • Genre: Religion & Spirituality,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 199 KB

Description

Ivadas Siandien demokratija neabejotinai tapo pagrindine pasaulio raidos tendencija. Politine ekonomiskai stipriu valstybiu patirtis patvirtina, kad ryskiausiu laimejimu pasieke politines sistemos, gristos liberaliosios demokratijos vertybemis. Si aplinkybe pokomunistinems valstybems tapo lemiama renkantis raidos perspektyva. Taciau siandienine jaunos demokratijos valstybiu tikrove rodo, kad daugelis is ju nesusitvarke su demokratijos perkrova, t. y. neislaike ismeginimo laisve, o sekmingas pavienio zmogaus gyvenimas taip ir netapo imperatyviu politinio gyvenimo tikslu. Vis dazniau tvirtinama, kad siandieniniame pasaulyje dvieju pagrindiniu liberaliosios demokratijos komponentu--demokratijos ir laisves--keliai skiriasi: demokratija klesti, laisve--ne. Pavyzdziui, Faridas Zakaria mano, kad XXI amziaus pradzioje net 50 procentu pasaulyje gyvuojanciu demokratiniu valstybiu nera liberalios ([TEXT NOT REPRODUCIBLE IN ASCII] 2004a: 99). Pagal Ronalda Dworkina, "paguodziantis teiginys, jog visi dabar esame liberalai ir galime susikaupti tik prie instrumentiniu problemu, kaip geriausia islaikyti liberalia valstybe, tera tik saves apgaudinejimas" (1998: 297-298). Larrio Daimondo nuomone, demokratija, taip pat liberaliaja, butina traktuoti kaip besipletojanti fenomena, nes del vidiniu procesu valstybes gali keistis, t. y. tapti daugiau ar maziau liberalios ar demokratines. Juk "nera jokiu garantiju, kad demokratiniu valstybiu raida galima tik viena kryptimi". Be to, "demokratija gali ne tik kokybiskai blogeti, bet ir visai isnykti, ir ne tik del savo formaliu valdzios institutu zlugimo, bet ir del labiau uzsleptu procesu irimo ..." ([TEXT NOT REPRODUCIBLE IN ASCII] 2006: 33).


Ebook Download "Liberty Challenge Or Dangers of Liberal Democracy/Ismeginimas Laisve, Arba Neliberaliosios Demokratijos Pavojai (Report)" PDF ePub Kindle